Öznur İç Mimarlık dekorasyon

Tadilat Dekorasyon

Tadilat Dekorasyon İşleri

  • Boya Badana İşleri
  • Fayans Kalebodur İşleri
  • Tamirat Tadilat İşleri
  • Sıhhı Tesisat İşleri

Boya Badana İşleri

Saten boya uygulamalarından tüm boya badana uygulamalarına kadar estetik ve renkler katan uygulamalar tarafımızca yapılmaktadır. Yaptığımız boya işleri,silinebilir, canlı ve renkli olmasının yanında mekanlarınıza estetiklik katmaktadır. Ayrıca uzun ömürlü ve kaliteli boya ve uzman işçilik bir araya geldiğinde Öznur İç Mimarlık dekorasyon farkı ortaya çıkıyor.

Boya Özellikleri

Boya, dört ana maddeden oluşur. Bunlar pigmentler, bağlayıcılar, kimyasal katkılar ve çözücülerdir. Pigmentler toz halindeki katı taneciklerdir. Boyaya, örtücülük, renk, dayanıklılık ve parlaklık özelliklerini verirler. Bağlayıcılar pigmentleri bir arada tutar ve boya filmini meydana getirirler. Boyaya, yapışma, sertlik, sağlamlık, dış etkenlere karşı dayanıklılık özelliklerini verirler. Kimyasal katkılar, boyanın özelliklerini iyileştirmek için kullanılır. Örneğin; küfe dayanıklılık ve akışkanlık gibi. Çözücüler uçucudur ve boya uygulanırken, boyanın özelliklerini değiştirmeden inceltici görevi görürler.

Boya uygulamasından önce yapılacak yüzey hazırlığı çok büyük önem taşır. Nemli ve pis yüzeylere kesinlikle boya uygulanmamalıdır. Yüzey önce nem probleminden arındırılmalı ve iyice temizlenmelidir. Eğer boya yapılacak yüzey parlaksa, boyanın iyi yapışması için mutlaka matlaştırılmalıdır. Yüzey hazırlığı yapıldıktan sonra, boyanın yüzeye daha iyi yapışmasını sağlamak ve boya sarfiyatını azaltmak için astar uygulaması yapılmalıdır. Beton, ahşap ve metal yüzeyler için farklı astar türleri vardır. Astar sonrası eğer yüzeyde bozukluklar göze çarpıyorsa macunlama işlemiyle bunlar giderilmelidir. Macun iyice kuruduktan sonra zımparalanarak ikinci kat astar uygulanmalıdır. Bunun üzerine son kat boya sürülebilir. Beton yüzeylerin iyice kuruması beklenilmelidir. Genel geçer bir kural olarak, boya uygulaması -5 °C'nin altında, direkt güneş ışığı altında, yoğun yağışta ve sert rüzgarda yapılmamalıdır. Boya yapılacak yüzeylerin belli bir sertlikte olması gerekir. Çok yumuşak yüzeyler zımpara veya tel fırça yardımıyla sertleştirilebilir.

Boyalar Hakkında bilmeniz gerekenler:

Tüm boya çeşitleri hava tabancası (Air-brush) ile kullanılabilir.
Selülozik yapılı boyalar fırça ile tatbik edilemezler. Diğerleri için fırça kullanılabilir.
Vernik veya boya, en iyi netice mat veya yarı mat (saten) boyalarla alınır, çok parlak uygulama modeli pek istenmeyen mobilya havasına sokar.

Enamel

Saf terebentin en iyi incelticidir. Model boyası olarak piyasada satılır, kendi markasıyla da incelticisi bulunur. Bir günde kurur, iki günde kemikleşir.

Selülozik

Selülozik tinerle inceltilir, piyasada otomobil boyası olarak kullanılır, Bir saatte kurur bir günde kemikleşir.

Su Bazlı Akrilik

İzopropil alkol en iyi incelticisidir. Model boyası olarak piyasada satılır, kendi markasıyla da incelticisi bulunur. Bir saatte kurur, bir günde kemikleşir.

Selülozik Bazlı Akrilik (Baz boya)

Selülozik tinerle inceltilir, piyasada otomobil boyası olarak kullanılır, Bir saatte kurur bir günde kemikleşir. Üzerine koruyucu verniği atılmadan pek dayanıklı değildir, tek başına sadece statik modellerde kullanılır. Dinamik modellerde üzerine koruyucu vernik şarttır. Verniği özel ve iki bileşenlidir, 12-18 saatte donar, 48 saat civarında kemikleşir, on günde yakıta dayanıklı hale gelir.

Tüm boya çeşidi ve uygulama tekniklerinde boya ince katlar halinde tatbik edilmelidir.

Selülozik yapılı boyalar üzerine diğer tür boyalar uygulanabilir. Selülozik yapılı boyalar ise üzerine uygulandıkları diğer tür boyaları bozup çatlatırlar.

Selülozik bazlı akrilik boyaların koruyucu verniklerinin üzerine ise hiçbir boya tutunamaz.

Fayans Seramik İşleri

Fayans ve Kalebodur işlerinizi itina ile yapmaktadır. 
Konusunda uzman personelimiz, mutfak, banyo tuvalet ve benzeri yerlerdeki kalebodur ve fayans işlerinizi itina yapmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Sıhhı Tesisat İşleri

Öznur İç Mimarlık dekorasyon Su ve Sıhhı Tesisat işlerinizi itina ile yapmaktadır.

Yapının sıhhi tesisatı, üç temel işlevi karşılamalıdır. Besin tüketimine (yemek pişirmek, içmek) yönelik ve günlük tüketimde kullanılan (çamaşır yıkamak ve temizlenmek) suyun sağlanması ve konut içinde kullanılmak için dağıtılması; organik atıklar, deterjanlar, bazı eriyikler vb., "pis suyun" boşaltılması. Bazı durumlarda, sıhhi tesisatın özel işlevleri olabilir. Bir kuyudan,kaynaktan, suyun alınması; pis suların toplandığı fosseptik çukurlar ve biyolojik işlemlerle pis suların toprağın derinliklerine dağılması; içme suyu tesisatı; suyun, içilir nitelik taşıması, mekanik filtre tesisatı, tesisatın hazne, boru gibi parçaların polifosfatlar aracılığıyla, kimyasal açıdan korunması. İşte bu noktada sistemin sorunsuz çalışması, çatlak, sızıntı, tıkanma, taşma vs. sorunlarla karşılaşmaması için uzman kadromuz hizmetinizde...

Özellikle Su sızıntıları ve birikintiler binanın taşıyıcı kolon ve kirişlerindeki beton ve demirleri çürüttüğü, bu noktalarda binayı zayıf duruma düşürdüğü tespit edilmiştir. Yapılan araştırmaya göre deprem esnasında yıkımın su sızıntısı ve rutubetin olduğu yerlerden başladığı görülmüştür. İşyeri ve konutlarınızdaki su sızıntılarının tespitini teknolojik cihazlarla kırmadan tespitini yaparak binanıza zarar vermeden kısa zamanda onarımını yaparak sorunu çözüyoruz

 

Su Tesisatısıhhı tesisat

su ve sıhhı tesisatsu ve sıhhı tesisat